Zoeken Share Woordenboek
Sluiten

Zoeken

Overzicht

Een golf van creativiteit met nieuwe collab tussen Patta X Nike

Iedere sneakerhead had de releasedatum in de agenda gezet, want één ding was al mijlenver van te voren duidelijk. Als Nike en Patta de handen ineenslaan voor een nieuwe Air Max 1 collectie, dan wil iedereen met een liefde voor sneakers deze schoenen hebben. En iconisch werd de release van ‘The Wave’, gedragen door het fantastische design van de Patta X Nike.

Zo mochten wij in samenwerking met JCDecaux de pont van Amsterdam CS naar het NDSM-werf wrappen in de stijl van de Patta x Air Max 1 ‘Rush Maroon’, waardoor The Wave letterlijk over de golven van het IJ voer. Niet één keer, maar zelfs twee keer. De eerste wrap van de pont was voor de release, de tweede keer dat we de pont in een nieuw, hip jasje staken was voor het initiatief “Patta Got Love For All”. Daarbij gunde Nike en Patta de exposure op de boot aan mooie lokale initiatieven die zijn aangesloten bij de Patta Foundation.

Maar daar hield de iconische release niet op. Want binnen in de pont en door Amsterdam waren posters opgehangen die je kon scannen met de SNKRS app. Scande je de posters, dan verscheen er 3D-model van de ‘Air Max’. Met behulp van Augmented Reality kon je de virtuele schoenen van alle kanten bekijken en had je direct de mogelijkheid om dit unieke paar te scoren via de Nike SNKRS-app.

Wij houden van deze gelaagdheid in een campagne. Een tof product, spectaculaire exposure door een complete pont te wrappen, posters op strategische plekken en dat allemaal ook nog eens nuttig gemaakt voor de consument dankzij AR en digitale koppeling. Bovendien worden er via de Patta Foundation ook nog eens toffe lokale initiatieven mee gesteund, waarbij jongeren geïnspireerd worden om actief te zijn in hun gemeenschap, hun ondernemerschapsskills te ontwikkelen en een leider te zijn voor hun tijdgenoten. Niet alleen met exposure via de wrapping, maar ook met een jaarlijks percentage van de inkomsten van Patta. Dat zijn de betere campagnes!

Bekijk hier de recap video de we gemaakt hebben van de campagne!

[img]https://i.imgur.com/bZjWXjV.png[/img]Ander nieuws

Naar overzicht
Visual & Webdesign