Zoeken Share Woordenboek
Sluiten

Zoeken

Overzicht

OOH blijft populair

Volgens Nielsen is Out-of-Home de grootste stijger onder de offline mediabestedingen en kent wederom een uitstekend jaar. De inkomsten uit de verkoop van advertentieruimte op Out-of-Home objecten en tegenwoordig ook steeds meer digitale schermen, stijgen met bijna 5 procent tot 181 miljoen euro. In absolute bestedingen bedraagt deze stijging gemiddeld 8 miljoen euro. Daarmee is Out-of-Home het best presterende traditionele mediumtype. Vooral digitalisering en de daarbij komende mogelijkheden spelen hierin een belangrijke rol.

Afgezien van Out-of-Home en een nipte stijging van 0,4 procent in televisie, zagen de andere offline mediumtypen inkomsten uit de verkoop van advertentieruimte dalen. In totaal zijn de offline mediabestedingen in 2016 gedaald met ruim 3 procent. Out-of-Home laat daarentegen de laatste jaren wel groeicijfers zien. De gezamenlijke netto mediabestedingen in Nederland zijn in 2016 met 1,4 procent gestegen naar 4,7 miljard euro. Deze groei wordt grotendeels veroorzaakt door de stijging in online mediabestedingen. Internet ziet de bestedingen namelijk met 11 procent toenemen.

Wilt u meer weten wat Out of Home voor u kan betekenen, bel dan Out of Home Masters (085-0436709) voor een helder verhaal.

Bron: Nielsen

Ander nieuws

Naar overzicht
Visual & Webdesign